Meteen online verkeer met SEA

SEA staat voor Search Engine Advertising, oftewel: het adverteren in zoekmachines of zoekmachinemarketing. Stel iemand typt een zoekwoord in, bijvoorbeeld 'Fiets kopen'. Dan verschijnen er een hele hoop zoekresultaten in de vorm van tekst en soms ook een kleine afbeelding, ook wel SERP Snippet genoemd. Bovenaan verschijnen eerst SEA zoekresultaten, dit zijn snippets waarvoor betaald wordt. Daaronder verschijnen SEO snippets, daarvoor hoeft niet betaald te worden.
Als jij fietsen verkoopt wil je natuurlijk graag dat jouw tekstadvertentie bovenaan komt te staan. Dat kan met SEA, je maakt dan campagnes aan waarmee je specifiek op groepen zoekwoorden gaat focussen. Hiermee vergroot je de kans dat er relevant verkeer op je website komt.
Het adverteren in zoekmachines is iets wat je zelf zou kunnen doen. Je kunt jouw webpagina’s vindbaar maken door gebruik te maken van advertentieprogramma’s. Tóch kom je er snel achter dat deze programma’s (zoals Google Ads) behoorlijk uitgebreid en complex zijn. Liever laat je dit dus aan een expert over die hier dagelijks mee bezig is.

Verschillende soorten SEA advertenties

Er zijn diverse manieren om SEA in te zetten, zoals een webshop bijvoorbeeld. Daarmee wil je waarschijnlijk producten aanprijzen met doelgerichte advertenties, waardoor je omzet stijgt. Of wellicht wil je merkbekendheid creëren, of mensen informeren over bepaalde zaken.

Het is vooral belangrijk dat je vanuit een doelstelling denkt, want het is niet zo dat SEA een wondermiddel is waarmee je opeens enorme omzetten gaat pakken. Dat kan natuurlijk wel, maar dit is afhankelijk van veel meer factoren, zoals de kwaliteit van het product, de marktbehoefte, concurrentie en zoveel meer.

Uitbesteden aan een specialist

Dat de advertentieprogramma’s complex in elkaar zitten, is niet de enige reden om SEA uit te besteden. Nog een argument om dit aan een specialist over te laten: jij bent er zelf niet veertig uur per week mee bezig. Er zijn zoveel mogelijkheden, waardoor je in het begin overwelmed kunt raken. Het gaat met adverteren ook om echt geld, dus als je niet precies weet wat je doet kun makkelijk geld verliezen zonder resultaat.

Je kunt SEA service al inhuren voor enkele uren per maand. Zo kun jij je budget zelf bepalen, waardoor je exact weet hoeveel geld je aan de advertenties besteedt.

Create your account